Εκπληκτικό κοτόπουλο με σάλτσα καρυδιού.

Είναι μια συνταγή (εμείς στην οικογένειά μας την θεωρούμε ορεκτικό, αλλα μπορεις να το φας και ως κυρίως πιάτο) που έφτιαχνε η γιαγιά μου, η μαμά μου και πλέον εγώ.. Έιναι μια συνταγή από τον Καύκασο, αλλά την έφτιαχναν πολύ και στον Πόντο.
Έχει απλά υλικά που διαθέτει κάθε σπίτι... Μια φορά να την δοκιμάσετε και θα σας μήνει αξέχαστη..

Τι χρειαζόμαστε:

3 μπούτια κοτόπουλο ή 3 φτερούγες

1-2 σκελίδες σκόρδο

 1/2 κιλό καρύδια (περίπου)

 1/2 κ.σ. κάρυ άλατι, πιπέρι ή πάπρικα νερό

 Πώς το κάνουμε:

 Κόβουμε τα μπουτάκια ή τις φτερούγες σε 2 μέρη και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι

Όταν βράσει και είναι έτοιμο προσθέτουμε τη κάρυ, το πιπέρι, το λιωμένο σκόρδο και αφήνουμε 2 λεπτά.

Αλέθουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζωμό απο το κοτόπουλο, τόσο ώστε να μην γίνει πολύ αραιή, γι΄αυτό προσοχή.

Σε περίπτωση που μας γίνει πολύ αραιή προσθετουμε καρύδια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμο.

 sintagespareas