Οι 5 χαρούμενες στιγμές που μας προκαλούν στρες.

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας για τις οποίες ανυπομονούμε, αυτό όμως δε σημαίνει ότι καταφέρνουμε να καταπολεμήσουμε την έντονη αγωνία που αισθανόμαστε όταν έρθουν.



 Διακοπές 
Καλοκαίρι… Το πιο όμορφο από λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς δίπλα στη θάλασσα και κάτω από τον ήλιο. Είναι μια κατ’ εξοχήν στιγμή χαλάρωσης, την οποία όμως στερούμαστε εν μέρει λόγω των υποχρεώσεων της δουλειάς που κρατούν το μυαλό μας απασχολημένο.

 Αρραβώνας 
Μεταξύ της τρέλας για την οργάνωση του γάμου και τον πανικό για τον επερχόμενο έγγαμο βίο, οι μήνες πριν την «πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μας» μπορεί να είναι πλημμυρισμένοι από στρες και έγνοιες.

 Έρωτας 
Αν και έχει αποδειχθεί ότι ο έρωτας μειώνει σε γενικές γραμμές τα επίπεδα του στρες, κατά τα πρώτα στάδια ενός δεσμού μπορεί να αισθανθούμε φοβερή πίεση. Η έλλειψη οικειότητας με το νέο μας σύντροφο στην αρχή της σχέσης πυροδοτεί το φόβο, ορμονικές αλλαγές και συχνές εναλλαγές στη συμπεριφορά, δημιουργώντας ένα χείμαρρο συναισθημάτων.

 Προαγωγή
 Μελέτη έχει δείξει ότι 6 στους 10 μάνατζερ κατατάσσουν την προαγωγή πρώτη μεταξύ των στρεσογόνων παραγόντων της ζωής τους. Μια σημαντική αλλαγή στην καριέρα είναι συναρπαστική, όμως δημιουργεί ανησυχίες για την απόδοση και τις προσδοκίες των άλλων.

 Γενέθλια
 Τα γενέθλια μπορεί να πυροδοτήσουν την αντίδραση του οργανισμού στο εξωτερικό στρες. Αποτελούν μια ετήσια υπενθύμιση του χρόνου που περνά, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για το μέλλον και τις τύψεις για τα λάθη του παρελθόντος.

 24wro