Παρουσιάστηκε επίσημα το Sony Xperia Z1.


Με κάμερα 20,7MP και αλουμινένιο σασί Σχεδόν όλες οι φήμες επιβεβαιώθηκαν στην σημερινή pre-IFA παρουσίαση της Sony Mobile στο Βερολίνο: Αυτό που αρχικά είχε την κωδική ονομασία Honami, είναι πλέον επίσημο και λέγεται Sony Xperia Z1.
Αν και το ολοκαίνουριο cameraphone της εταιρείας ήταν η αφορμή για αυτό το event, η εκδήλωση ξεκίνησε -ως είθισται- με την παρουσίαση διαφόρων ακόμη νέων προϊόντων από την τεράστια γκάμα της Sony. 


 Ο Kaz Hirai, πρόεδρος και CEO της Sony Corporation, με ροζ πουκάμισο και εξαιρετικά καλή διάθεση, μίλησε στους εκπροσώπους των media για νέες φωτογραφικές μηχανές (Cyber-shot RX1R και RX100-Mark II), για δύο καινούριες 4Κ τηλεοράσεις 55 και 65 ιντσών, για τα δύο υβριδικά laptops Vaio Fit και Vaio Tap 11, για το Sony Music Recorder που αναμένεται να κάνει θραύση στους uploaders του YouTube και για αρκετά ακόμη θέματα. 

 Χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα προϊόν που μόνο η Sony θα μπορούσε να δημιουργήσει», o Kaz Hirai παρουσίασε στο κοινό το Xperia Z1. 

Σύμφωνα με τo αφεντικό της Sony, «διαθέτει την καλύτερη κάμερα που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε smartphone», δήλωση που κάνει τη Nokia (ή μάλλον… τη Microsoft) να στραβομουτσουνιάζει ελέω Lumia 1020. Μπορεί, λοιπόν, το Z1 να μην διαθέτει κάμερα στα 41 megapixels όπως το 1020, αλλά και ο Exmor RS αισθητήρας των 20,7 megapixels δεν είναι και λίγο πράγμα. Ειδικά αν συνοδεύεται από Sony G φακούς με εύρος 27 χιλιοστών και διάφραγμα F2.0. 

Ο Hirai έκανε λόγο για ζουμάρισμα μιας εικόνας τρεις φορές, με απολύτως μηδενική απώλεια στην ποιότητα. Δεν μένει παρά να το διαπιστώσουμε... 

 Τα υπόλοιπα specs του Xperia Z1 που αποκαλύφθηκαν στη σημερινή σεμνή τελετή της Sony είναι τα εξής: 

 - Οθόνη TRILUMINOS 5 ιντσών και ανάλυσης 1080 x 1980 pixels με X-Reality for mobile engine. - Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 chipset με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2,2GHz και γραφικά Adreno 330. 
- 2GB RAM - Μνήμη 16GB με δυνατότητα επέκτασης μέσω θύρας microSD.
 - Μπαταρία 3000mAh 
- Λειτουργικό Android 4.2.2 Jelly Bean Για όσους αναρωτιούνται, φυσικά και είναι αδιάβροχο το Sony Xperia Z1. Μάλιστα διαθέτει και τη σχετική πιστοποίηση IP55/IP58, ώστε στο hands-on review μας να το κάνουμε μπανάκι χωρίς φόβο και πάθος.

 thegang.gr