Σουφλέ με μπεσαμέλ και πράσο.
Ο συνδυασμός λαχανικών με μπεσαμέλ είναι πάντα πετυχημένος, δοκιμάστε το με φρέσκια σαλάτα.
Υλικά
Για 2-4 άτομα
4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 πράσα ψιλοκομμένα
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
5 αβγά χωρισμένα
βούτυρο και φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 λίτρο γάλα χλιαρό
1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
150 γραμμάρια γραβιέρα χοντροκομμένη
150 γραμμάρια ένταμ χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά το πράσο. Έπειτα ρίχνουμε το μπέικον μαζί με πιπέρι.
Σε ένα άλλο σκεύος λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Μόλις πάρει θερμοκρασία δωματίου η μπεσαμέλ, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους αυγού και το μείγμα πράσου. Εντωμεταξύ έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε και αυτά σιγά- σιγά στο μείγμα.
Παίρνουμε ένα ειδικό πυρίμαχο σκεύος για ψήσιμο σουφλέ και το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Ακολούθως το γεμίζουμε με το μείγμα τυριών και πράσου κατά τα τρία τέταρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σερβίρετε με σαλάτα με σπανάκι και τυρί κρέμα.
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
sidagi