Δέκα χρόνια καιρικών συνθηκών σε τρία λεπτά. Βίντεο.

Το timelapse που ακολουθεί αποτελείται από 3.641 εικόνες, επιταχύνθηκε σε βίντεο και δείχνει ακριβώς τον καιρό της Γης από το διάστημα..
Ο δορυφόρος GOES-12, την περασμένη εβδομάδα κατέβηκε από την τροχιά του μετά από 10 χρόνια λειτουργίας και ο Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) για να τιμήσει την προσφορά του για την πάνω από μια δεκαετία συνεργασία και την παροχή εικόνων ποιότητας, έδωσε στη δημοσιότητα ένα time-lapse με πολλά από τα δεδομένα που συνέλαβε ο δορυφόρος όλα αυτά τα χρόνια.

Η πρώτη ήταν το 2001, λέει ο GOES-12 που έχει δει τα πάντα, "από τον τυφώνα Κατρίνα που έπληξε την ακτή του Περσικού Κόλπου, το 2005, με τα Χριστούγεννα χιονοθύελλα που έπληξε την Κεντρική Ηνωμένες Πολιτείες το 2009. " Ο Goes-12 εκτοξεύτηκε το 2001 και για μια δεκαετία παρακολουθούσε τις καιρικές συνθήκες στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και τον Ατλαντικό Ωκεανό.

 Θα τον αντικαταστήσουν δύο νέοι δορυφόροι Goes που παρακολουθούν τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, καθώς και ένας εφεδρικός.

Ο Goes 12 συνεχίζει τώρα να κινείται σε γεωστατική τροχιά, η οποία του επέτρεπε να παραμένει διαρκώς πάνω από το ίδιο σημείο της Γης, σε ύψος 38.000 χιλιομέτρων, ενώ σύντομα θα μετακινηθεί σε ένα νεκροταφείο δορυφόρων σε υψηλότερη τροχιά.

aniwthoi