Ο έρωτας μπορεί να είναι τυφλός αλλά έχει... μύτη.


Επιστημονική ανακάλυψη... Γιατί όποιος δεν μυρίζει δεν τα πάει και τόσο καλά στην ερωτική του ζωή.
Δηλαδή τι σχέση μπορεί να έχει η όσφρηση με τα γκομενικά ενός ανθρώπου; Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η καλή "μύτη" είναι το κλειδί για μια καλή ερωτική ζωή... 


Στην έρευνά τους ανέλυσαν στοιχεία από άντρες και γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς καλή όσφρηση και τα συνέκριναν με στοιχεία ατόμων με κανονική. Βρήκαν λοιπόν πως η προβληματική όσφρηση έκανε αυτούς τους ανθρώπους περισσότερο ανασφαλείς και λιγότερο κοινωνικούς. Οι περισσότεροι άντρες αυτής της κατηγορίας έχουν κάνει κάπου στις δύο σχέσεις στη ζωή τους ενώ οι άντρες με «μύτη» έχουν κάνει γύρω στις δέκα. 

 Στις γυναίκες η προβληματική όσφρηση φαίνεται πως δεν παίζει μεγάλο ρόλο στον αριθμό των συντρόφων τους καθώς και όσες δεν μυρίζουν καλά τα φτιάχνουν με τέσσερις άντρες (κατά μέσο όρο) με όσους δηλαδή τα φτιάχνουν και οι γυναίκες με κανονική όσφρηση. 

Ομως και οι γυναίκες (όπως και οι άντρες) που έχουν «ανοσμία» σε ένα ποσοστό 20% νιώθουν ανασφάλεια στις σχέσεις τους. Ο Thomas Hummel από το Πανεπιστήμιο της Δρέσδης είπε για το θέμα της μύτης: «Γενικά όσοι έχουν ανοσμία δεν ξέρουν πότε έχουν κακή αναπνοή, πότε οι μασχάλες τους μυρίζουν, πότε πίνουν ξινισμένο γάλα ή αν το διαμέρισμά τους μυρίζει κάπως. 

Οταν κάποιος ανησυχεί συνέχεια για το αν μυρίζει άσχημα, γίνεται ανασφαλής και αυτό μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα στην ερωτική ζωή του». 

 Dailymail.com