Τάρτα με ντομάτα, κολοκυθάκια και φέτα
Λαχταριστή και μυρωδάτη τάρτα με κολοκυθάκια και ντοματίνια!
Υλικά
Για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια βούτυρο 1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου 200 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες 2 -3 κοταλιές γλυκού ρίγανη 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες ανάλογο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση
Λαχταριστή και μυρωδάτη τάρτα με κολοκυθάκια και ντοματίνια!Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός C. Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.
Στη συνέχεια απλώνουμε τη ντομάτα, φέτα, τα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε με βασιλικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα το αφαιρούμε απ' το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
sidagi
Υλικά
Για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια βούτυρο 1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου 200 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φέτες 2 -3 κοταλιές γλυκού ρίγανη 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες ανάλογο αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση
Λαχταριστή και μυρωδάτη τάρτα με κολοκυθάκια και ντοματίνια!Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός C. Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.
Στη συνέχεια απλώνουμε τη ντομάτα, φέτα, τα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τη ρίγανη. Πασπαλίζουμε με βασιλικό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα το αφαιρούμε απ' το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
sidagi

