«Πολύτιμοι» τρόποι για να συνεχίσετε να έχετε κίνητρα στην εργασία και στην προσωπική ζωή!

Το να μην υπάρχουν κίνητρα στο επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον είναι στοιχείο, το οποίο συχνά οδηγεί ομάδες πληθυσμού στην κατάθλιψη και στην ανία!

Τα κίνητρα λειτουργούν ως παρορμητικές αιτίες ώστε ο άνθρωπος να θέλει να γίνει καλύτερος τόσο στον εργασιακό όσο και στον οικογενειακό του περίγυρο! Πιο κάτω έχετε την ευκαιρία να μάθετε τρόπους ώστε να συνεχίσετε να βρίσκετε κίνητρα στον επαγγελματικό και προσωπικό σας τομέα βλέποντας τη ζωή με θετική ματιά.

Μην τα παρατάτε ποτέ. Βάλτε μικρούς στόχους κάθε φορά και κάντε ένα βήμα κάθε μέρα ώστε να αισθάνεστε πώς στην καθημερινότητά σας δεν έχει εισβάλει η ανία. Μην βιαστείτε να φτάσετε το σκοπό σας αλλά κάθε φορά βάλτε νέους στόχους και νέα σχέδια ώστε να απολαμβάνετε την καθημερινότητα στην εργασία ή στην προσωπική σας ζωή! Μέσα από τη συνεχή δράση θα δίνετε συνεχώς κίνητρα στον εαυτό σας.

Αλλάξτε προοπτική. Κοινώς, συνεχίστε να δίνετε κίνητρα στον εαυτό σας βλέποντας πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Διώξτε οποιεσδήποτε αρνητικές ή και αποθαρρυντικές σκέψεις και αυτή σας η κίνηση αποτελεί από μόνη της κίνητρο.

 Αποδεχτείτε την αλήθεια. Προσπαθήστε να δείτε με καθαρό μυαλό πως τα κίνητρα έχουν πάψει να υπάρχουν στη ζωή σας! Με αυτή σας τη διαπίστωση θα μπορέσετε ξανά να θέσετε στόχους και να επιδιώξετε να επαναφέρετε τα κίνητρα στη ζωή σας.

 Ώρα για δράση. Εφόσον έχετε αντιληφθεί πως δεν υπάρχουν κίνητρα στους δύο αυτούς βασικούς τομείς της ζωής σας, τότε ήρθε η στιγμή να πάρετε τα μέτρα σας! Η οποιαδήποτε αναβλητικότητα θα οδηγήσει σε ανυπόφορες καταστάσεις. Κοιτάξτε γύρω σας και σκεφτείτε τα πρόσωπα με τα οποία συναναστρέφεστε και αγαπάτε! Αυτή σας η συμπεριφορά σίγουρα τα επηρεάζει! Αντιδράστε και προσπαθήστε να ξεφύγετε από αυτή την κατάσταση μια και μόνο κακό μπορεί να σας προκαλέσει.

Βγείτε από το αδιέξοδο. Όσο περισσότερο μένετε αδρανείς και δεν αντιμετωπίζετε την κατάσταση, άλλο τόσο θα δυσκολευτείτε να ξεφύγετε από αυτή! Χρησιμοποιήστε το αίσθημα της μη ύπαρξης κινήτρων ως εφαλτήριο για να ξεκινήσετε να βάζετε νέους στόχους.

Αποκτήστε εμπιστοσύνη και διώξτε το φόβο μακριά. Ο φόβος για την μη ύπαρξη κινήτρων πολλές φορές λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας! Βρείτε το σθένος που κρύβεται μέσα σας και εμπιστευθείτε τις δυνάμεις σας! Με αυτό τον τρόπο θα διώξετε οποιεσδήποτε αρνητικές σκέψεις και θα βάλετε νέους στόχους από την αρχή.

 Θέστε στόχους. Πληκτρολογήστε στο κινητό σας ως υπενθύμιση ένα από τους πιο βασικούς σας σκοπούς (τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο)! Ρυθμίστε την ώστε καθημερινά να σας υπενθυμίζει για το νέο σας εγχείρημα! Με αυτό τον τρόπο θα αισθάνεστε πως είστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του σκοπού σας και θα αισθάνεστε όλο και περισσότερο την ανάγκη να τον πραγματοποιήσετε.

 govastileto