Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΦΕΣ

Πίνω πολύ καφέ κάθε μέρα. Πρέπει να προτιμήσω κάποιο συγκεκριμένο είδος;
Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότερο γίνεται αναφορά στον πράσινο καφέ, που είναι στην ουσία κοινός καφές πριν από το καβούρδισμα, με αποτέλεσμα να διατηρεί με αυτόν τον τρόπο όλα τα αντιοξειδωτικά του.

 Ενα καλής ποιότητας εκχύλισμα πράσινων κόκκων καφέ ενεργοποιεί το μεταβολισμό και λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία του οργανισμού. Λειτουργεί ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύοντας τα κύτταρα του οργανισμού.

 Η δράση της καφεΐνης σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά αυξάνουν τη θερμογένεση, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την κατανάλωση ενέργειας. Ετσι επιτυγχάνεται μείωση του σωματικού βάρους. Παράλληλα, η καφεΐνη σχετίζεται με την οξείδωση των λιπαρών οξέων, συντελώντας έτσι στο αδυνάτισμα.

Υποστηρίζεται από έρευνες ότι οι θετικές επιδράσεις των πράσινων κόκκων καφέ για τη μείωση του σωματικού βάρους πιθανόν να οφείλονται σε μια ουσία που ονομάζεται χλωρογενικό οξύ και βρίσκεται σε μη καβουρδισμένους κόκκους καφέ. Το χλωρογενικό οξύ διασπάται όταν οι κόκκοι καφέ ψήνονται (συνήθως σε θερμοκρασία γύρω στους 250° C). Το ψήσιμο δίνει στους κόκκους καφέ το διακριτικό χρώμα, το άρωμα και τη γεύση τους. Οι πράσινοι κόκκοι καφέ, αντιθέτως, έχουν λίγο άρωμα κι ελαφρώς πιο πικρή γεύση.

 Συμπερασματικά, η μέτρια, καθημερινή κατανάλωση πράσινων κόκκων καφέ σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και συστηματική άσκηση επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια μείωσης του σωματικού βάρους. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να μην το παρακάνεις.

 menshealth