4 λόγοι που οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται ΓΥΜΝΕΣ!!!

Η Μέριλιν Μονρόε έπεφτε στο κρεβάτι της με μόλις λίγες σταγόνες από το αγαπημένο της άρωμα. Ο ύπνος χωρίς ρούχα αποδεικνύεται ευεργετικός για πολλούς λόγους.
Όπως αυτούς που αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα.

Ενισχύονται οι ορμόνες της αντί-γήρανσης 

Όταν η θερμοκρασία του δωματίου και του σώματος διατηρείται πάνω από τους 21 βαθμούς Κελσίου διακόπτεται η απελευθέρωση βασικών αντι-γηραντικών ορμονών καθώς και η αυξητική ορμόνη.

 Κοιμάστε καλύτερα και πιο βαθιά

 Έρευνες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένες μορφές αϋπνίας είναι συνδεδεμένες με την λανθασμένη θερμοκρασία του σώματος και την αδυναμία να κρυώσει αρκετά το σώμα έτσι ώστε να μπει σε ένα βαθύτερο στάδιο ύπνου.

Αδυνατίζει και αποτρέπει τη συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά

 Όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι πολύ υψηλή, η κορτιζόλη, η οποία ευθύνεται για το αίσθημα της πείνας στον οργανισμό αυξάνεται, με αποτέλεσμα να ξυπνάει κανείς πεινασμένος κάτι το οποίο δεν συμβαίνει όταν κοιμάται κανείς γυμνός και άρα η θερμοκρασία του σώματός του είναι χαμηλότερη. Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη, αναστατώνουν τις κανονικές συνήθειες ύπνου, μειώνουν τη λίμπιντο και αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη και υδατάνθρακες. Επίσης, συμβάλουν σε άλλες ορμονικές ανισορροπίες και παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του PMS, της στειρότητας, της νόσου του θυρεοειδούς και διαταραχές των σακχάρων στο αίμα.

Το σεξ είναι καλύτερο

 Ξαπλώνοντας δίπλα στο σύντροφό σας γυμνή, με τα σώματά σας να έρχονται σε επαφή, απελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη η οποία και δημιουργεί τη σεξουαλική διέγερση. Επίσης, η ορμόνη οξυτοκίνη συμμετέχει στη σεξουαλική ανταπόκριση και τον οργασμό, εξουδετερώνει το άγχος και την κατάθλιψη και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

iefimerida.gr