Ψαρονέφρι με σάλτσα τυριού.
Λαχταριστό και ζουμερό χοιρινό κρέας με σάλτσα από τυριά.
Υλικά
Για 4-6 άτομα
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά ½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί 2 φιλέτα από ψαρονέφρι κομμένα σε φέτες ή κύβους 1/4 φλιτζανιού γάλα 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένο θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 7 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια βγάζουμε τα ψαρονέφρι από το τηγάνι. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα τριμμένα τυριά και τη σκόνη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και διαλύουμε το κορν φλαόυρ στο γάλα.
Μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα και την αραιώνουμε. Περιχύνουμε τα ψαρονέφρι με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Αν θέλετε σερβίρετε με σαλάτα ή ρύζι.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά.
sidagi
Υλικά
Για 4-6 άτομα
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά ½ φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί 2 φιλέτα από ψαρονέφρι κομμένα σε φέτες ή κύβους 1/4 φλιτζανιού γάλα 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα τριμμένο θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδα αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε μέσα τις φέτες ψαρονέφρι και τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 7 με 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια βγάζουμε τα ψαρονέφρι από το τηγάνι. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι τα τριμμένα τυριά και τη σκόνη μουστάρδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και διαλύουμε το κορν φλαόυρ στο γάλα.
Μόλις διαλυθεί το ρίχνουμε στα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ή γάλα και την αραιώνουμε. Περιχύνουμε τα ψαρονέφρι με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Αν θέλετε σερβίρετε με σαλάτα ή ρύζι.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά.
sidagi