ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ.


Τι σημαίνουν, πως λειτουργούν και γιατί όποτε κλείνεις τα μάτια σου βλεπεις οτι κάνεις σεξ με την ομορφη γειτόνισσά σου;
Τι Είναι Ακριβώς τα Ονειρα; 


 Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά, αλλά μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της αποσυμφόρησης του εγκεφάλου σου.«Τα όνειρα φαίνεται πως επεξεργάζονται τις ίδιες σκέψεις, τους φόβους και τις ελπίδες που έχεις ακόμη κι όταν είσαι ξύπνιος. 

Τα περισσότερα δεν είναι παραγωγικά» υποστηρίζει η Deirdre Barrett, ψυχολόγος του Χάρβαρντ και συγγραφέας του The Committee of Sleep. «Επίσης, αποθηκεύεις αναμνήσεις, προβλέπεις κινδύνους κι επιλύεις προβλήματα». Οι επιστήμονες κάποια στιγμή πίστευαν πως τα όνειρα συνέβαιναν μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου REM (Rapid Eye Movement), το στάδιο του ύπνου κατά το οποίο ο εγκέφαλος είναι πιο ενεργός και το σώμα αδρανές. Νέες έρευνες, όμως, αποδεικνύουν το αντίθετο: τα όνειρα του ύπνου REM είναι απλώς πιο έντονα κι αυτά που διατηρούνται περισσότερο στη μνήμη, επειδή η αμυγδαλή (το τμήμα του εγκεφάλου σου που ελέγχει τα συναισθήματα) εκείνη τη στιγμή βρίσκεται σε εγρήγορση. 

 Σεξ στον Υπνο σου 

 Οι άντρες όσο περισσότερο φαντασιώνονται το σεξ τόσο συχνότερα βλέπουν ερωτικά όνειρα, αποκαλύπτει γερμανική έρευνα. «Αν περιορίζεσαι στις φαντασιώσεις, αυτές βρίσκουν διέξοδο στον ύπνο σου» σου εξηγεί η Rosalind Cartwright, συγγραφέας του The Twenty-Four Hour Mind. Μία μελέτη του 2012 στο επιστημονικό περιοδικό Dreaming έδειξε ότι ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα των ερωτικών ονείρων σου. Ο λόγος είναι ότι η πίεση που ασκείται στο πέος στέλνει σήματα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σου. «Κατά τη διάρκεια των ύπνων μικρής διάρκειας υπάρχει πιο στενή επικοινωνία μεταξύ του αφυπνισμένου και του κοιμισμένου εγκεφάλου σου» υποστηρίζει η Barrett. Σκέψου μία σεξουαλική σου φαντασίωση ενώ σε παίρνει ο ύπνος. Η πρόκληση ενός ονείρου με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει σχεδόν στο 50% των περιπτώσεων, σου εξηγεί. 

 Θυμήσου τα Ονειρά σου 

 Κλείσε το ξυπνητήρι. Οι ήχοι και οι κινήσεις που κάνεις, όπως όταν πατάς «snooze», μπορούν να σβήσουν το όνειρο που έβλεπες. «Η στιγμή που ξυπνάς είναι η καταλληλότερη για να θυμηθείς ένα όνειρο» λέει η Cartwright. «Είναι το τελευταίο όνειρό σου, γι’ αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον και συναισθηματικά έντονο». Κατά τη διάρκεια των πιο έντονων ονείρων σου δεν μπορείς να κουνηθείς, γι’ αυτό μην κουνηθείς κι όταν ξυπνήσεις. «Επίσης, κράτα και τα μάτια σου κλειστά» σε συμβουλεύει η Cartwright. «Η παράταση της φυσιολογικής κατάστασης του ονείρου θα σε βοηθήσει να το θυμηθείς». Γράψε έναν τίτλο για το όνειρό σου και το πιο έντονο συναίσθημα που βίωσες. «Αυτό μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη σου, ειδικά αν είσαι από εκείνους που σπανίως θυμούνται τα όνειρα που βλέπουν» λέει η Cartwright. Αφού διαβάσεις αυτήν τη σελίδα, συζήτα το θέμα με κάποιον γνωστό σου. «Συζητώντας για τα όνειρα, θα τα θυμάσαι και πιο εύκολα» σου λέει ο ψυχαναλυτής Howard Katz.

 Στον ύπνο μου _____. Να ανησυχήσω

Κλαίω: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. «Τα όνειρα σχετίζονται με όλο το φάσμα των συναισθημάτων» λέει η Barrett. Ωστόσο, αν κλαις τακτικά στον ύπνο σου, μπορεί να έχεις κατάθλιψη. Περπατω: Η υπνοβασία μπορεί να προκληθεί απ’ ό,τι παρεμβαίνει στον κύκλο του ύπνου σου. Συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα, όμως πρόσφατη μελέτη ανακάλυψε ότι οι συχνές υπνοβασίες σχετίζονται με κατάθλιψη, αλκοολισμό και αϋπνία. Μιλω: Μην ανησυχείς. Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους παγκοσμίως μιλούν στον ύπνο τους, σύμφωνα με καναδική έρευνα.

 Τρία Ονειρα που Μπορεί να Σημαίνουν Κάτι 

 Πέταγμα: Αυτά τα όνειρα μπορεί να οφείλονται εξ ολοκλήρου στη λειτουργία του σώματός σου: «Οσο πλησιάζει η στιγμή που θα ξυπνήσεις, ο εγκέφαλος καταλαβαίνει πως το σώμα σου βρίσκεται σε κατάσταση παράλυσης» σου εξηγεί ο Patrick McNamara, νευρολόγος του Boston University. «Αυτό, παραδόξως, σε κάνει να βλέπεις ότι πετάς. Το μυαλό σου μπορεί να πετάξει, γιατί το σώμα σου δεν μπορεί να παρέμβει».

 Πτώση: «Είναι ένας τρόπος για να μετατραπεί ένα πολύ στρεσογόνο ζήτημα που σε απασχολεί (π.χ. απόλυση) σε όνειρο» λέει ο McNamara.

 Αποτυχία σε Διαγώνισμα: «Ο φόβος της αποτυχίας στο σχολείο είναι μία δυνατή, έντονη και μακρόχρονη ανάμνηση» λέει η Cartwright. «Γι’ αυτό μπορεί να επανέλθει στην επιφάνεια έπειτα από μία πρόσφατη αποτυχία σου σε κάποιον τομέα».

 Τα Πιο Συχνά Ονειρα

 - Πηγαίνεις στο Σχολείο

 - Βλέπεις Κάποιον που Σου αρέσει 

 - Σε Κυνηγάνε - Σε Κατηγορούν σε Τιμωρούν Τα Πιο Συχνά Ερωτικά Ονειρα

 - Σεξουαλική Επαφή 

 - Ανήθικες Προτάσεις 

 - Προκαταρκτικά 

 - Φαντασιώσεις

 menshealth.